Vi er ved at arrangere en konference eller et seminar og vil gerne have et filosofisk indspark. Kan du hjælpe med det?
Ja, bestemt. Det har jeg gjort i mange år. I bruger mig bedst ved at placere mig som første taler lige efter åbningen. Her kan jeg levere begreber, som I kan tale og tænke med de næste dage, og skitsere den bredere horisont, som feltet befinder sig indenfor, inden jeres fageksperter kommer på. Skriv en mail til mig om, hvad det drejer sig om, og hvornår.
Min arbejdsplads har brug for et filosofisk indspark i forhold til de forståelsesmønstre, som vi normalt handler ud fra. Er det noget, som du kan hjælpe med?
Ja. Skriv en mail til mig om, hvad det handler om, så kan jeg bedre vurdere om det er et foredrag eller mere er en konsulent- eller supervisionsopgave. Vi kan arrangere begge.
Hvilke opgaver har du hjulpet virksomheder og professionelle med?
At arrangere temadage, holde foredrag, være gæsteunderviser i deres videreuddannelser eller sparringspartner. Jeg har holdt faste gruppevisioner og individuelle supervisioner, særligt med psykologer, men også med andre faggrupper såsom ledere, konsulenter, psykiatere, arkitekter m.v.
I forhold til individuelle professionelle har jeg hjulpet folk med store overvejelser, vendepunkter eller tvivl i livet om, i hvilken retning de skal dreje deres forretning eller virke for at de kan leve bedst med det.
Kan man booke dig til specielt tilrettelagt undervisning eller kursusafholdelse?
Ja, det kan man godt. Jeg skræddersyr mange af mine foredrag.
- Og jeg deltager ofte som gæsteunderviser i forskellige uddannelser i alt fra projektledelse til terapiuddannelse. Skriv til mig og forespørg.
Hvilke typer arrangementer kan man booke dig til og hvilke emner taler du om?
Oftest bliver jeg booket som foredragsholder, men jeg bliver også booket som paneldeltager eller ordstyrer.
Jeg er åben for alle emner, men det er selvfølgelig en vurderingssag, om jeg kan nå at sætte mig nok ind i emnet, så skriv til mig, hvis du har en forespørgsel. Jeg vil anbefale dig at se på de emner, jeg oftest taler om her: Foredrag
Jeg vil gerne følge med i dit arbejde og filosofiske virke. Hvordan kan jeg gøre det?
Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her.
Og på Facebook kan du melde dig til hos Filosoffen og hos Dannelsesrejser.
Stiller du op til interviews i radio, TV og aviser?
Ja, det gør jeg gerne.
Interviews fungerer bedst, hvis du inden har sendt mig en mail om emnet, så jeg 1) kan overveje, om jeg overhovedet har noget at sige, 2) kan overveje, hvad jeg skal sige. Præciser gerne din vinkling.
Interviews til aviser kan også foregå over mails, det bevarer ofte præcisionen.
Hvilke emner udtaler du dig om?
Hvis det handler om en filosofisk vinkling af et givent tema, som er der ikke nogen formel grænse, for filosofien har, som den tyske filosof Odo Marquard sagde, ikke noget revir, men den har universelt jagttegn. Der er måske i praksis en del emner, jeg ikke ved noget om, men du er velkommen til at spørge. Skriv gerne en mail på forhånd.
Du kan se emner, jeg har udtalt mig om her.
Hvordan kan man komme i kontakt med dig?
På mail: [email protected] Skriv gerne i emnefeltet: Journalist + emne
På telefon: 42 47 00 00. Oftest svarer jeg ikke i weekenden og om aftenen, så er det bedre at skrive en mail.
Svarer du journaliststuderende?
Ja, i det omfang, jeg har tid og finder emnet interessant, eller der er lovning på en artikel eller udsendelse. Men skriv endelig til mig, så ser vi på det.
Jeg overvejer at studere filosofi på universitetet, men er i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg. Er det noget du kan hjælpe mig med at blive klogere på?
Filosofi er en den bedste grundmotor at have til at tænke med. Så hvis du ikke har travlt i livet, så er det en god idé at tage en grunduddannelse. Den giver en analytisk skarphed og en tyngde, der gør, at du ikke er så let at vælte bagover. Du kan se det som dit filosofikum. Hvis du så derefter ikke kan lade være, så skal du nok fortsætte, og en endnu større verden af ånd og dybde vil åbne sig for dig. Men tænk dig om inden du afleverer specialet, for samfundet vil næppe gøre brug af dig som filosof. Du skal være indstillet på, at du som kandidat i filosofi bliver omskolet generalist bagefter, hvis du da ikke er så heldig at blive underviser.
Læs også: Filosofi er et liv
Jeg er i gang med at skrive en opgave og har brug for hjælp til at forstå et problem eller tema bedre. Kan du hjælpe mig med det?
Du er meget velkommen til at bruge de artikler og mediefiler, der er her på siden. Det er derfor de er her. Men du skal henvise til dem. Lettest er det at finde det tema, der ligger tættest på dit emne, eller at bruge søgefunktionen.
Jeg har desværre ikke kapacitet til at svare alle henvendelser fra studerende, men du er velkommen til at booke en betalt tid hos mig.
Jeg er i gang med et projekt i forbindelse med min uddannelse og vil høre om du vil stille op til et interview eller om jeg må kontakte dig med nogle korte spørgsmål?
Prøv først at se, om ikke du kan finde hjælp her eller i søgefunktionen.
- Går du i folkeskolen eller gymnasiet og skriver projekt eller har et tema er du velkommen til at sende et eller to spørgsmål.
- Hvis du er universitetsstuderende, og det ikke er et spørgsmål om metode eller anvendelse af en filosof, men går på noget indholdsmæssigt, så er du også velkommen til at skrive til mig.
Hvorfor har du valgt at blive filosof og hvad er dit forhold til filosofien?
Du kan gå på opdagelse i følgende indslag og sider for at blive klogere på mit forhold til filosofien:
Filosofi er et liv, Filosoffens forhold til filosofien, Filosoffen og filosofien, Om filosofiens opgave i verden, Filosoffen i fokus.
Jeg tumler med nogle eksistentielle spørgsmål, som jeg har brug for hjælp til at forstå bedre og arbejde med. Hvad kan jeg gøre ved det?
Det er som regel godt, at det er begyndt at tumle, også selv om det ikke er rart. Så er du i kontakt med eksistensen. Men det skal jo helst ikke vare hele tiden og altid, hvis det bliver sværere at være dig og fungere i verden.
Du kan booke samtaler med mig her.
Hvad er din samfundsrolle som filosof?
Det er at sørge for at få mere eftertænksomhed i ud samfundets arterier. Det gør jeg ved at tilbyde begreber til at tænke med og øse lidt fra filosoffer, der er bedre til at tænke end mig selv. Enten igennem foredrag og samtaler, igennem deltagelse i medierne og offentlige arrangementer eller igennem Dannelsesrejser. Vi lever i en meget pragmatisk og dement tidsalder, der har brug for filosofi, selv om den ikke selv ved det.
Hvad er Dannelsesrejser?
Det er rejser ud i verden, hvor jeg hyrer nogle eksperter indenfor et givet felt, til at give os overblikket over et helt felt på en uge. Det kan være litteraturhistorien på en uge, Bibelen på en uge, Arkitekturhistorien på en uge, overblik over naturvidenskaben på en uge og meget andet. Jeg sætter rammen og holder måske enkelte foredrag. Vi rejser altid til et varmt og rart sted og holder en siesta på en 3-4 timer, hvor der er tid til at bade, vandre eller sove, så man kan indtage mere åndelig føde sidst på eftermiddagen. Du skal ikke lave nogen lektier.
Hvad er formålet med Dannelsesrejser?
Formålet er at få ro til at koncentrere sig i en tid, der er meget forjaget. Og det kræver, at vi rejser væk og fokuserer på det samme sammen. Koncentrere sig om hvad? Om at få det store overblik over et område på én uge.
Vi lover ikke, at du bliver kompetenceudviklet eller robust. Men at du kommer hjem som et mere dannet menneske, dvs. med et menneske med mere horisont og viden om din placering i verden og i historien. Og dermed med et gran mere visdom og dermed evne til at træffe gode beslutninger.
Læs mere på www.dannelsesrejser.dk