Narrative samtaler - Forklaringer fra maskinrummet (2020) tager dig på rejse igennem det narrative univers, dets tabubelagte minerede dale og dets opløftende højdedrag og er en guide til den narrative kultur og det narrative sprog.
Læs mere om bogen.
Sproget er en smugler, der har lommerne fulde af kulturelt gods. Metaforens magt afklæder myten om det gennemsigtige kommunikationsmedium, og kalder sproget ind til visitation.
Læs mere om bogen.
Projektsamfundet handler om de synkrone forvandlinger, der er sket indenfor fodboldsystemer, pardannelse, sport, virksomheder, forvaltning, sygdomsbekæmpelse, arkitektur og krig op igennem særligt det 20. århundrede og til nu.
Læs mere om bogen.
Bogen udlægger epidemiernes styringshistorie fra det 13. århundrede og frem til i dag. Bogen placerer coronapandemien i en historisk horisont, så man forstår, hvor de forskellige greb og indgreb kommer fra, og hvad der tænkes med det, der gøres.
Læs mere om bogen.
Anders Fogh Jensen baner en vej gennem hele Foucaults omfattende værk af bøger, artikler, interviews og forelæsninger og præsenterer Foucaults filosofi som ét sammenhængende tankesystem.
Læs mere om bogen.
Projektmennesket handler om livet i projektsamfundet, et liv med midlertidighed, ad hoc løsninger og nye forbindelser.
Læs mere om bogen.
Bogen er en invitation til både individer, ledere, organisationer og samfund om at se kritisk på det arbejde de fylder tiden ud med, men hvis reelle indhold er mere end tvivlsomt og som fylder deres medarbejdere med frustration og meningsløshed.
Læs mere om bogen.
Magtens kartografi er skrevet i et let sprog, der med ekspressive tegninger genfortæller Foucault og Bourdieus teorier, og fører læseren igennem de mange forskellige idéer og begreber, på tværs af alle fag.
Læs mere om bogen.
Filosoffen spørger Kierkegaard om, hvordan han skal leve sit liv og formidler svarene på en letforståelig og underholdende måde i denne bog, som behandler det universelle spørgsmål om, hvordan man lever sit liv på kløgtigst vis.
Læs mere om bogen.
Throughout history, epidemics have repeatedly posed a single, provocative question: ‘Organise or die – what will you do?’ This book explores how different societies have answered.
Today work, leisure, love, health, holidays, schooling and self-development seem to be flowing together in one big, chaotic mess. But in this book, the philosopher Anders Fogh Jensen explains that this mess has its own order: the project.
Read about the book.
This book takes you on an investigative journey into the absurdity of pseudo-work. On this journey the reader meets with researchers and listens to people who have either invented pointless tasks themselves or are the victim of other people’s absurd work demands in organizations.
Read about the book.
Pseudoarbeid - Hvordan vi fikk det travelt med å gjøre ingenting (2021) Til tross for effektivisering, automatisering og stadig flere arbeidstakere jobber vi fortsatt så det går på helsa løs. Hva var det vi fikk det så travelt med? I denne boka legger antropologen Dennis Nørmark og Filosofen Anders Fogh Jensen ut på en reise i det moderne arbeidslivet for å finne ut hva vi egentlig driver med på jobben. Det har blitt en reise ut i det absurde, der meningen med arbeidet har forsvunnet, og der løftet om fritid er erstattet av rapporteringer, endeløse møter og meningsløse Powerpoint-presentasjoner.
Les mer.
Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting blev oversat til koreansk på forlaget Jaeum & Moeum Publishing Co. i 2022. Læs mere.